Marantz SR6013

Ny produkt

9.2-kanals Full 4K Ultra HD nätverksreceiver med HEOS och Alexa röststyrning

Mer detaljer

beställningsvara 5-7 arb.dagar

14 390,00 kr inkl.moms

Mer info

 • Nyckelfunktioner

  • 9.2-kanals AV-receiver med 185 watt per kanal > Tillräckligt med kraft att fylla även stora rum med det berömda Marantzljudet
  • 4K/60 Hz full-rate pass-through, 4:4:4 färgupplösning, HDR, BT.2020,HLG och Dolby Vision > Senaste HDMI-standarden för framtidssäker kompatibilitet
  • 8 HDMI-ingångar (inklusive en på fronten) med fullt HDCP 2.2-stöd; 3 HDMI-utgångar ( inkl.Zon.2 ): redo att mata en TV och en projektor parallellt.Även en bildskärm i ett ytterligare rum
  • eARC-stöd (Enhanced Audio Return Channel) Support
  • eARC stöder de mest avancerade ljudformat som Dolby Atmos och DTS: X via en enda HDMI-anslutning mellan AVR och kompatibla TV-apparater
  • Analog till HDMI-omvandling och SD/HD till HD/4K uppskalning > HD videokvalitet från DVD samt analoga källor
  • Dolby Atmos (upp till 7.1.4 med en extern 2-förstärkare) och DTS: X ™ (från 2.1.2 till 7.1.4 med ext. Amp) 
   Immersive 3D-ljud med effekter över huvudet
  • DTS Vitrual:X™ > Njut av en totalt omslutande upplevelse oavsett hur många högtalare systemet innehåller.
  • Marantz HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Module)-teknologi från vår Reference Series
  • Inbyggd Wi-Fi med 2.4GHz/5GHz dual bandstöd > Förbättrad nätverksstabilitet
  • Inbyggd HEOS trådlös Multi-Room
  • AirPlay, Bluetooth, Internetradio, Spotify Connect, Pandora, SiriusXM, Napster, Amazon Music, TIDAL, Deezer med mera > Tillgång till nästintill obegränsat med musik online
  • Fungerar med Amazon Alexa .Kontrollerar enheten och väljer musik efter röst (Amazon Echo device krävs)
  • DSD (2.8/5.6 MHz), FLAC, ALAC och WAV support > Högupplöst ljudstreaming, med oavbruten avspelning
  • Audyssey MultEQ XT32, LFC, Sub EQ HT, Dynamisk volym och Dynamisk EQ Genomför optimal optimering och utjämning för ditt rum
  • Färgkodade högtalaranslutningar, Setup-assistent, Marantz 2016 AVR Remote App > Bekymmerslös installation, setup och användning
  • Intelligent ECO Mode med off/on/auto inställningar > Energimedveten utan att kompromissa med prestanda
  • Avancerade flerrumsalternativ; 11.2-kanalig bearbetning med pre-outs för alla kanaler; RS232 kontroll; Crestron Connected 


Kraftfull 9-kanals diskret förstärkare och Eco-läge

SR6013 har identiska diskreta högströmseffektförstärkarenheter på var och en av sina 9 kanaler för utmärkt ljud med både musik och film. Nominellt vid 185 watt per kanal, den har lågimpedansdriftskapacitet, för utmärkt högtalarkontroll och är kompatibel med 4 ohm högtalare också. För att njuta av inbäddat 3D-ljud kan du ställa in en 7.1.2 eller 5.1.4 3D-upplevelse utan att behöva extern förstärkare eller expandera till 7.1.4 med en extra tvåkanals förstärkare. genom att använda SR6013: s 11.2kanalsbehandling. Samtidigt ger Eco-läget energibesparingar: den har en Eco-mätare på skärmen och låter mottagaren användas i energisparläget. Det kommer antingen att minska den maximala uteffekten eller anta strategier med låg effekt på mer blygsamma inställningar - och allt utan att påverka SR6013s suveräna ljudkvalitet.


Senaste HDMI-anslutning; HDCP 2.2 Kompatibel

Tillsammans med 8 HDMI-ingångar, inklusive en bekväm lokalisering på frontpanelen för snabb anslutning, har SR6013 en avancerad videosektion som stöder den senaste HDMI-specifikationen, inklusive 4K Ultra HD 60Hz-video, 4: 4: 4 Pure Color-undersampling, High Dynamic Range (HDR) och 21: 9 video, 3D, och BT.2020 och Dolby Vision-genomgångsstöd finns tillgängligt på varje ingång, med passering för HLG (Hybrid Log Gamma), ett nytt broadcast HDR-format. 
HDCP 2.2-kompatibilitet för 4K Ultra HD-kopieringsskyddat innehåll betyder att SR6013 är redo för nästa generations Blu-ray-spelare, set-top-boxar och 4K Ultra HD-strömmar och nedladdningar och dess videoprocessor kan omvandla och konvertera analoga och digitalt videoinnehåll till 4K Ultra HD. Tre HDMI-utgångar finns - två för huvudzonen, så du kan köra en tv och projektor parallellt och en för en andra zon.


Dolby Atmos

Känn varje dimension i Dolby Atmos. Dolby Atmos transporterar dig in i historien med rörlig ljud som flyter runt dig med fantastisk realism. Njut av ett 5.1 eller till och med 7.1 surround-högtalarsystem och 4 extra högtalare eller 4 Dolby Atmos-högtalare (7.1.4 med ytterligare 2-kanalers förstärkare) för den ultimata hemmabioupplevelsen - inklusive Dolby Surround upmixer för äldre innehåll.


DTS:X / DTS VIRTUAL:X

DTS:X™ placerar ljudet där det skulle förekomma naturligt i rummet, och skapar en livsliknande, flerdimensionell ljudupplevelse i hemmet. Den förfinade känslan och förhöjda realismen gör att du dras in i favoritfilmernas olika världar. Om du inte har möjlighet att installera dedikerade höjd- eller surroundhögtalare ger DTS Virtual:X en totalt omslutande upplevelse oavsett antal högtalare och högtalarkonfiguration.


Bluetooth, Wi-Fi och AirPlay 2

Med Bluetooth och trådlös streaming är SR5013 försedd med ett avancerat, dubbelt antennsystem för sändning och mottagning, för robust streaming även i överfulla, urbana miljöer. Med Apple AirPlay2-kompatibilitet kan man njuta av att lyssna till sina favoritlåtar trådlöst från iOS-enheter som iPhone och iPad.


HEOS: Din perfekta lösning för trådlös multiroom musikstreaming

Med inbyggd HEOS trådlös multiroomteknologi kan SR5013 utgöra nyckelkomponenten i ett HEOS-system. Du kan njuta av din favoritmusik när som helst och var som helst i ditt hem, och du sköter systemet med den kostnadsfria HEOS-appen. Styr och kontrollera musiken i varje rum från valfri enhet, för att spela samma låt i varje rum eller olika låtar i olika zoner.

HEOS-appen öppnar dörren till flerfaldiga streamingtjänster på din SR5013 - och andra anslutna HEOS-produkter - inklusive Pandora, Spotify, TuneIn Internet radio, Amazon Music Unlimited, iHeart Radio, Sirius XM, Sound Cloud, Tidal, Napster och Deezer (*). Du kan också streama musik från din mobil, USB-minnen och nätverksanslutna hårddiskar, genom användning av HEOS-appen, med stöd för favoriter och spellistor.
*Tillgängligheten skiljer sig åt beroende på område, och abonnemang kan behövas.


Amazon Alexa Voice Control
Njut av handsfree kontroll med Amazon Alexa och din röst. Justera volymen, hoppa över till nästa spår, byt ingångar för dina olika mediaspelare och mer - "Just Ask." Ladda ner HEOS Home Entertainment Skill för att aktivera Amazon Alexa röstkommandon för SR5013, HEOS-enheter och andra utvalda Marantz-produkter. En Amazon Echo-enhet krävs.

Avancerad 32-bit D/A omvandling på alla kanaler

För optimalt ljud och största dynamiska omfång med lägsta distorsion är SR5013 försedd med avancerade 32-bit AKM D/A omvandlare ireferensklass på alla kanaler. Detta säkerställer högta ljudkvalitet och exakt kanalmatchning över alla kanalerna, för den ultimata lyssningsupplevelsen.


Högupplöst ljud

Upptäck den otroligt naturtrogna återgivningen av högupplöst ljud med SR5012:s förmåga att avkoda upp till 24 bit/192 kHz ALAC, FLAC och WAV lossless-filer såväl som DSD 2.8 MHz och 5.6 MHz (SACD:s audiofilformat). Spela högupplöst musik via frontpanelens USB-port och nätverkskällor, och lyssna även på andra populära filtyper som till exempel MP3.


Högsta klassens ljudkomponenter; Marantz HDAM och strömåterkopplingstopologi

Med exklusiv Marantz HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Module)-teknologi från vår Reference Series, använder SR5013 multipla HDAM-moduler som ger förstklassig ljudprestanda med extremt lågt brus, jämfört med konventionella integrerade kretsar. HDAM-teknologi ger en extremt snabb stighastighet för äkta bredbandig respons och maximalt dynamiskt omfång för att leverera optimal ljudkvalitet med dagens högupplösta ljudformat.
Utöver HDAM-teknologi är SR5013 även försedd med strömåterkoppling istället för typisk spänningsåterkoppling, en Marantz-innovation introducerad på våra allra första audiofil-förstärkare för mer än 60 år sedan. Strömåterkopplingsteknologi ger hög bandbredd och väldigt hög stighastighet, och levererar förstklassig naturtrogen återgivning från alla ljudkällor.


Avancerad Audyssey MultEQ XT32

Utrustad med flaggskeppet Audyssey-serien av funktioner, har SR6013 Audyssey MultEQ XT32 automatisk rums akustisk korrigering med avancerade DSP-algoritmer. Med den medföljande mätmikrofonen analyserar man utgången från varje högtalare (inklusive subwoofrarna) på upp till 8 mätplatser och genererar sedan precisions digitala filter som optimerar varje kanal för bästa möjliga ljud.
Audyssey Dynamic Volume utjämnar ut irriterande hopp i volymen (som TV-reklam), vilket låter dig lyssna på lägre nivåer samtidigt som du njuter av tydlig dialog, musik och ljudeffekter, medan Audyssey Dynamic EQ ger fullständig klarhet på alla lyssningsnivåer. 
Audyssey Low Frequency Containment använder avancerade psykoakustiska algoritmer för att leverera ett heltäckande balans, inklusive djup bas, men utan att störa närliggande grannar eller i andra rum och har en flerstegsinställning. 
Audyssey Sub EQ HT tillhandahåller individuell DSP-anpassning av varje subwoofer i en dubbel subwoofer-inställning, vilket ger djupare bas med förbättrad definition jämfört med en enkel subwooferkonfiguration.


Integrerad Phono-ingång

Koppla enkelt din analoga skivspelare till förstärkaren och njut av varje inspelning i din vinylsamling.

number of poweramps:9
Utgångseffekt (8 ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.08% 2-kanalsdrift):110 w
Utgångseffekt (6 ohm, 1 kHz, 0.7% 2-kanalsdrift):150 W
Power Output (6 ohm, 1 kHz, 1% 1ch Drive):185 W
Komposit in / ut:3+1 / 1
Component in / ut:2 / 1
HDMI in / ut: 7+1 / 3
Analog in / ut :5+1
Phono (MM) in: 1
Digitala ingångar: Koaxial / Optisk:2 / 2
Multirum ut: analog :1
Multichannel Pre Out:11.2
Subwoofer ut:2
7.1 multikanals ingång:JA
Högtalarterminal: vanlig skruvterminal
Number of speaker terminals:7
Ingångar på fronten: Audio / Composite /  HDMI / USB
FM Tuner with RDS: JA
Finns i varianterna:  Svart / Silver-Guld
Effektförbrukning i 680 W
Power consumption No-Sound (ECO on 60 w/ off 100 w) 
Standby effektförbrukning: 0,2 W
CEC Standby Consumption: 0,5 W
Network Control On Consumption: 3,7 W
Maximum Dimensions
Antenna:Horizontal:(W x D x H) 440 x 398 x 161 mm
( Antenna:Vertical :(W x D x H) 440 x 398 x 229  mm
【 w/o Antenna :(W x D x H) i440 x 388 x 161 n mm】
Vikt i 12,8 kg

15 andra produkter i samma kategori: