Yamaha YSP-5600

Ny produkt

Med Yamahas unika Digital Sound Projector teknik kan du njuta av filmer och musik med 3D surroundljud. YSP-5600 har stöd för Dolby Atmos och DTS-X och kan återge 7.1.2 kanaler från en enda enhet, utrustad med 46 högtalare. Med MusicCast funktionen kan du dessutom ta del av ljudinnehåll från andra ljudenheter i ditt hem, allt styrs från en och samma app.

Mer detaljer

13 290,00 kr inkl.moms

-3 700,00 kr

16 990,00 kr inkl.moms

Mer info

OBS!PAKET UTAN SUBBAS SW300

Med Yamahas unika Digital Sound Projector teknik kan du njuta av filmer och musik med 3D surroundljud. YSP-5600 har stöd för Dolby Atmos och DTS-X och kan återge 7.1.2 kanaler från en enda enhet, utrustad med 46 högtalare. Med MusicCast funktionen kan du dessutom ta del av ljudinnehåll från andra ljudenheter i ditt hem, allt styrs från en och samma app.

 • Totalt 46 högtalare skapar ett mäktigt surroundljud - i vår mest avancerade YSP modell hittills.
 • Sex högtalare på vardera sida skjuter ljudet upp i taket, så att kännslan och upplevelsen blir att ljudet kommer ovanifrån. Detta för att återge 3D surroundljud, motsvarande 7.1.2 kanaler.
 • Stöd för de senaste surroundljudformaten, Dolby Atmos® och DTS:X.
 • *För DTS:X behövs en firmware uppdatering.
 • Totalt 10 olika ljudprogram i 3 olika kategorier för CINEMA DSP 3D.
 • Dialogue Lift gör att du hör dialogen från rätt plats, dvs. från mitten av skärmen.
 • En subwoofer kan anslutas både trådlöst eller med kabel.
 • (vårt trådlösa subwoofer set SWK-W16 ingår när du köper YSP-5600 )
 • Med MusicCast kan du streama vilken musik du vill till en annan MusicCast produkt.
 • MusicCast CONTROLLER ger full kontroll över din musik och alla dina MusicCast produkter.
 • Internet radio och musikstreamingtjänster.
 • AirPlay® gör att du trådlöst kan streama från Mac, PC, iPod, iPhone och iPad.
 • Bluetooth® utgång, gör att YSP-5600 kan paras ihop en annan Bluetooth enhet.
 • Stöd för många ljudformat: MP3, WMA, MPEG4-AAC, Apple Lossless, WAV, FLAC and AIFF.
 • HDMI ingång med 4K60p Pass through och HDCP2.2.
 • OSD (on screen display) med HDMI-support och flera språk.
 • (Engelska, Tyska, Franska, Spanska, Italienska, Holländska, Ryska, Svenska, Turkiska, Japanska)
 • Clear Voice gör dialog och berättelser tydligare och lättare att höra.
 • Framsida och ovandel är klädd i enkelt och funktionellt meshtyg.
 • Indikatorer är placerade på insidan av gallret och släcks när de inte behövs.
 • Väggmontering är möjlig, så du kan välja det som är bäst för dig.

Ljud ovanifrån ger en överlägsen närvarokänsla. Uppfyller alla drömmar.

Äkta 3D Surroundljud från en enda enhet med Digital Sound Projector teknik.

Bakom frontgrillen sitter 44 beam-högtalare, placerade efter exakta beräkningar. Alla dessa högtalare behövs för att skapa ljudstrålar för 7-kanalsljud (Front vänster / höger, Center, Surround vänster / höger, Höjd/tak vänster / höger). Varje högtalare drivs av sin egen oberoende förstärkarkrets och högtalarna har individuell fördröjningstid. Med Digital Sound Projector tekniken skapas ljudstrålar. Dessa strålar projiceras på väggar och tak, ljudet reflekterar tillbaka till lyssningspositionen. Tekniken skapar samma ljudupplevelse som vanliga vägg och takhögtalare. Detta är alltså inget virtuellt ljud, det är äkta 3D surroundljud. YSP-5600 skapar också ljudstrålar för Surround Back kanalerna och höjd/tak kanalerna för att stödja motsvarande upp till 7.1.2-kanaler och uppspelning av Dolby Atmos eller DTS: X.

Den första YSP modellen med höjd-/takkanaler. Genom riktade högtalare som skjuter ljud upp i taket kan du nu uppleva riktigt Atmos-/DTS:X-ljud.

Takkanalernas ljud skapas genom att 6 högtalare som placerats i varje ände av enheten (totalt 12 st) som skjuter ljud upp mot taket. Array högtalarna, är 28mm i diameter. För att ge ljudstrålen maximal effekt, är de är monterade på en vinklad baffel för att styra ljudstrålen uppåt. Ljudet vid lyssningspositionen är precis lika bra som om verkliga högtalare var monterade i taket. Med YSP-5600 får du bra ljud utan besväret att dra högtalarkabel och montera högtalare.

Takkanalerna kan justeras i detalj för att träffa lyssningspositionen

Förhållandet mellan lyssningspositionen och takkanalerna är väldigt viktiga för att på bästa sätt kunna återge de senaste surroundljudsformaten såsom Dolby Atmos och DTS: X. YSP-5600 justerar vinkeln på ljudstrålen, så den riktas mot taket och så att ljudet med precision spelas upp ovanför lyssningspositionen. Denna vinkel justeras automatiskt och du kan också manuellt finjustera vinkeln. Om din TV sitter högt i förhållande till lyssningspositionen har du också användning av höjdkanalerna. Men YSP-5600 kan du njuta av ett naturligt 3D surroundljud.

Direktriktade ljudstrålar ger tydlig återgivning

Takkanaler kan placeras nära lyssningspositionen precis som centerhögtalaren. Dess positioner och ljudkvalitet har en stor inverkan på närvarokänslan du får från ett liveframträdande. Genom att använda riktade strålar som reflekteras en gång mot taket för att återge höjdkanalerna, kan du höra ett tydligt distinkt ljud från YSP-5600. Det ger en mycket realistisk återgivning av ljud som åska eller regn. Du kommer att uppleva spänningen i 3D-surroundljud med ""regn från himlen"" ovanför ditt huvud.

Dialogue Lift - bättre dialog och närvaro.

Ett problem med många Soundbars som är placerade under TV:n, är att ljudet kommer i fel höjd - dialog och sång verkar komma under de människor som pratar eller sjunger på skärmen. För att motverka detta problem har YSP-5600 en funktion som kallas Dialogue Lift. Med denna funktion höjs dialogen upp (ställbar i tre steg) till lämplig nivå så att du hör ljudet från mitten av skärmen. Njut av bild och ljud i harmoni, precis som på bio.

Stöd för de nya ljudformaten Dolby Atmos och DTS:X

YSP-5600 har stöd för både Dolby Atmos och DTS: X. Dolby Atmos stöds av YSP-5600 när den levereras, för DTS: X behöver man göra en firmware uppdatering.

Stödjer Yamaha´s egna CINEMA DSP 3D

Yamahas original CINEMA DSP 3D-läge skapar ljudfältet ovanför dig, vilket ger en överlägsen surroundkänsla. YSP-5600 kan skapa dessa ljudfält med hjälp av en särskild grupp högtalare som är vinklade upp mot taket. Du kan njuta av känslan och akustiken från ett liveuppträdande med standard ljudformat eller kombinera denna effekt med Dolby Atmos eller DTS: X. Det ger en överlägsen närvaro och ett naturligt 3D-surroundljud.

Fyra olika lyssningslägena, för alla situationer

YSP-5600 är utrustad med fyra lyssningslägen: 3D Surround, som styr fem horisontella strålar och två vertikala strålar för att återskapa motsvarande ett 7.1.2-kanals tredimensionellt ljudfält; Surround, som använder fem horisontella strålar för att utföra normal 5.1-kanals surrounduppspelning; Stereo, som använder en vertikal högtalare som diskant för att producera högkvalitativt 2-kanals stereo. Det fjärde och sista läget kallas Target som framhäver mellanregistret för att tal ska höras tydligt, klart och på en exakt plats i rummet. I 3D Surround-läge kan du valfritt välja CINEMA DSP 3D-program, medan du i Surround-läge kan välja valfritt bland CINEMA DSP, vilket ger en bredare mängd olika ljudprogram.

Intellibeam automatiserar höjdkanalinställningarna

YSP-5600 använder stråloptimering och ljudoptimeringsfunktioner med hjälp av den medföljande IntelliBeam-mikrofonen, vilket gör att du kan uppnå mycket exakta ljudjusteringar som passar din lyssningsmiljö bäst. Tillsammans kallas dessa två funktioner IntelliBeam. Positionerna hos ljudstrålarna som riktas mot taket kan också ställas in automatiskt. YSP-5600 kan således återskapa upplevelsen av levande musik i en mängd olika rum.

MusicCast

MusicCast är en revolution inom nätverksljud. Du kan använda alla dina MusicCast produkter tillsammans - eller var och en för sig, du bestämmer. Du kontrollerar allt från en och samma app, designad för att vara innovativ, snabb och enkel att använda. Om du väljer en soundbar, en trådlös högtalare, en AV Receiver eller HiFi komponenter spelar ingen roll, du väljer och matchar ihop det som passar dig och ditt hem bäst. Du kan även senare bygga ut ditt system. MusicCast ger alla, all musik, överallt.

Med MusicCast blir musiken tillgänglig överallt

MusicCast använder ett trådlöst nätverk med hög prestanda för att leverera musik och ljudupplevelse. Spela upp innehåll från din smartphone, dator eller NAS till en annan MusicCast enhet i ditt hem. Det kan också dela musik från externa enheter som en Blu-ray eller CD-spelare som är ansluten till YSP-5600 eller någon annan MusicCast produkt – all musik blir tillgänglig i husets alla rum. Ljud du skickar till YSP-1600 med bluetooth kan också skickas vidare till en annan MusicCast enhet i ett annat rum. Alla MusicCast-modeller stöder Bluetooth. Dessutom stöds ett brett utbud av ljudkällor, inklusive MP3, WMA, AAC, Apple Lossless, WAV, FLAC och AIFF.

Enkelt att styra med MuicCast appen.

MusicCast Controller-appen kan användas med en eller flera olika MusicCast-produkter. Appen har en enkel layout, som du kan anpassa efter din smak. Dessutom kan du använda detaljerad ljudjustering genom YSP-5600 Beam-inställningen eller surroundjusteringar som finns inuti appen. Du kan även ställa in EQ-inställningar och finjustera ljudet från dina musikkällor så att de bäst dina personliga preferenser, med separata inställningar för diskant, mid och bas.

Med MusicCast CONTROLLER-appen kan du kontrollera allt från din smartphone/surfplatta. Starta appen och bläddra och ställ in den musik du vill ha. Appen kan laddas ner gratis från App Store eller Google Play.

Skicka ut ljud via Bluetooth

YSP-5600 är utrustad med den senaste Bluetooth tekniken, som gör det enklare än tidigare att trådlöst njuta av musik. YSP-5600 kan inte bara ta emot Bluetooth, du kan även skicka ut Bluetooth. Smidigt om du vill streama musik från YSP-5600 till ett par Bluetooth hörlurar eller till en Bluetooth-högtalare.

Streamingtjänster ger ett enormt utbud

Stöd för musikstreamingtjänster som Spotify, Juke, och Napster innebär att du kommer åt ett enormt utbud av musik. Dessutom finns stöd för internetradiostationen vTuner där du kommer åt radiosändningar från hela världen. * Utbudet på streamingtjänster varierar i olika regioner.

Trådlös streaming via Bluetooth eller AirPLAY

Det är enkelt att skicka över och spela upp musik från din smartphone eller surfplatta trådlöst via en Bluetooth-anslutning. Du kan också använda den praktiska AirPlay-funktionen för trådlös musikstreaming från iPhone eller iPad. Dessutom ger Bluetooth standbyläget bekvämligheten att YSP-5600 slås på och stängs av automatiskt.

Eco Design

Alla modeller med MusicCast har standbyläge med låg energiförbrukning, under 3W. Med Eco-konceptet har vi tagit ett steg längre, YSP-5600 har ännu lägre strömförbrukning mindre än 1,6W i standbyläge. Dessutom slås Auto Power Standby-funktionen automatiskt av efter en viss tid utan att någon signal försvinner. Denna ekodesign gör MusicCast snäll mot miljön.

Enkel design som inte påverkar ditt tittande

Frontpanelen är klädd i hålmönstrat aluminim vilket ger den ett enkelt och elegant utseende. Indikatorn lyser endast vid behov, för att undvika störning vid uppspelning. Även med sina speciella vertikala balkhögtalare är enheten endast 1100mm, 100mm mindre än den tidigare YSP-5100-modellen och djupet är bara 93mm (utan stativ) vilket gör det extremt smal närvaro på rummet.

HDMI och 4K Ultra, fullt stöd för 4K60p och HDCP2.2

YSP-1600 har stöd för överföring av 4K video med 60 bilder per sekund så du kan njuta fullt ut av HD-video i 4K utan försämring. YSP-1600 har också stöd för HDCP2.2 kopieringsskydd som gäller för 4K videoöverföring.

Trådlös Subwoofer ingår

Med SWK-W16 kan en subwoofer anslutas trådlöst. Du behöver alltså inga kablar mellan enheten och subwoofern, vilket gör installationen smidigare och mer flexibel.

Stöd för kundinstallationer

Enheten ger en IR-OUT-terminal som en IR-utgångsfunktion. Det betyder att det kan upptäcka nästan vilken IR-signal som helst på framsidan och skicka ut elektriska signaler. Den har också en IR-IN-terminal för att ta emot fjärrkontrollsignaler elektriskt från andra enheter. Dessutom stöder den Control4 signaler, vilket gör den perfekt anpassad för installationer.

Ytterligare menyer för hotellrumsanvändning.

Ytterligare menyer tillhandahålls för inställningar för att förhinda oavsiktlig användning av gäster. Med inställningen Turn-On Volume, är volymen automatiskt inställd på en rimlig volym för att undvika överraskning av mycket högt ljud. Max. Volymen kan blockera högvolyminställningar och ingångslåset kan förhindra oavsiktlig användning.

Andra noterbara funktioner

• Clear Voice gör dialog och berättelser tydligare och lättare att höra

• Music Enhancer förbättrar ljudet av komprimerade källor

• Adaptive DRC möjliggör justering av volym och dynamik

• OSD på flera olika språk

YSP-5600
Front Surround System
GeneralOutput Channel 7.1.2-channel
Uteffekt 128W total power: 88W array speakers + 40W woofers
Strömförbrukning i stand-by läge 0.3W (HDMI control OFF, Network Standby OFF), 1.6W (HDMI Control OFF, Network Standby ON, Wi-Fi ON)
Beam Drivers Array speaker for Vertical Sound Beam: 2.8 cm (1-1/8”) x 6 beam drivers x2 (L/R), Array speaker for Horizontal Sound Beam: 4.0 cm (1-1/2”) x 32 beam drivers
Baselement 11 cm (4-1/2”) x 2 woofers
Storlek (B x H x D) [without stands] 1,100 x 212 x 93 mm; 43-1/4” x 8-3/8” x 3-5/8”, [with stands] 1,100 x 216 x 122 mm; 43-1/4” x 8-1/2” x 4-3/4”
Vikt 11.7 kg; 25.8 lbs.
Input / OutputHDMI 4 in (Input1: HDCP2.2) / 1 out (HDCP2.2, ARC)
Digital Optical 2 in
Digital Coaxial 1 in
Analog Audio 1 in
Subwoofer output Yes
HDMI4K Pass-through Yes (60p)
x.v.Color Yes
3D Pass-through Yes
ARC Yes
CEC Yes
Auto Lip-Sync Yes
Sound TechnologySurround Technology Digital Sound Projector
CINEMA DSP Movie 3 (Sci-Fi, Adventure, Spectacle)
CINEMA DSP Music 3 (Music Video, Concert, Jazz Club)
CINEMA DSP Entertainment 4 (Sports, Talk Show, Drama, Game)
Lyssningslägen 3D SURROUND, SURROUND, STEREO, TARGET, My Surround
Compressed Music Enhancer Yes
Audio FormatsDolby Atmos Yes
Dolby TrueHD Yes
Dolby Digital Plus Yes
Dolby Digital Yes
Dolby Digital EX Yes
DTS:X Yes (possible with a firmware update)
DTS-HD Master Audio Yes
DTS-HD High Resolution Yes
DTS Digital Surround Yes
DTS-ES Yes
DTS 96/24 Yes
LPCM Yes
ConnectivityWireless Music Streaming Yes (with Bluetooth)
Wi-Fi Yes (IEEE802.11b/g/n, Radio Frequency Band 2.4GHz)
AirPlay Yes
Bluetooth Version/Profile (Version) Ver. 2.1 + EDR (Codec) Receiving: SBC, MPEG4-AAC / Transmitting: SBC
Ethernet Yes (100base-T, 10base-T)
Other FeaturesIntellibeam Yes
On-Screen Display Yes
On-Screen Display språk English, German, French, Spanish, Italian, Dutch, Russian, Swedish, Turkish, Japanese
ECO Mode Yes
App Control Yes
Accessories (Optional)Wall Mounting Bracket SPM-K30

30 andra produkter i samma kategori: