SUPRA PLY 2x3.4mm Skärmad Visa större

Supra Ply 3.4/S 2x3,4mm

Ny produkt

Skärmad högtalarkabel från Svenska Supra. Minimerar störning vid kabeldragning i exempelvis rör där flera kablar trängs på liten yta.

Mer detaljer

89,00 kr inkl.moms

Mer info

Skärmade Högtalarkablar
Dagens miljöer runt oss är fulla av olika radiosignaler, spännings- och magnetfält. Vi använder wifi, mobiltelefoner med internetuppkopplingar, blåtand och radioutsändningar snart var vi än är. På toppen av det avger vår berggrund radioaktiv bakgrundsstrålning. Supra skärmade kablar avger samt fångar upp mycket mindre störningar genom dels sin låga induktans (särskilt Ply) samt, så klart dess skärm. Skärmen som ansluts till minusledaren i förstärkaränden (endast undantagsvis finns högtalare som har en ren jordanslutning). Detta medför att elektriska, elektromagnetiska och magnetiska fält som jordas bort innanför kabelns mantel samt upptaget av alla ovan omgivningsstörningar, är så låga att dess påverkan är försumbar.

Vad kommer du som kund uppleva?

Vi tror du omedelbart hör nya detaljer i musiken som står ut från det som i branschen benämns en ”kolsvart bakgrund”, vilket innebär att din ljudanläggning blir mycket tystare tack vare ett sänkt brusgolv som tidigare maskerade dessa små detaljer. Vi tror också du för en överraskande ny nivå av dynamik och transientsvar som lyfter musikalitet och stampa-takten-känslan. Vittnesmål från kunder berättar om nöjet att återuppleva sin skivsamling som ny och spännande. Vi vet att din hemmiljö skonas från ytterligare bakgrundsfält och strålning, något som vetenskapligt bevisats bromsa celltillväxt. Skärmade kablar är ju närmast en självklarhet för dig som lider av elöverkänslighet.

SUPRA PLY – Ibland är det bra att vara lite fyrkantig med fysiken

Supra Ply’s stora fördel är dess dynamiska egenskaper. Vi åstadkommer dessa med en kabel, där ledarna består av flätor med tennpläterade syrefria kopparkardeler som manglas platt och sedan isoleras var för sig. Vi tar dessa ledare och lägger dem med platta sidan mot varandra samt lägger en ytterisolering (mantel). Rent elektriskt är utmaningen vid högtalarkablar hur få ner induktansen (magnetverkan) vilket är en elektrisk egenskap som endast verkar på växelström, vilket musik är. Den liksom dess motpart kapacitans, utgör sammanlagt den del i en kabels växelströmsmotstånd som heter reaktans. Som så ofta förändrar man inte en storhet utan att det sker på bekostnad av en annan. Men för just högtalarkablar är låg induktansen så viktig, då signalen innehåller hög ström och induktansen ”motsätter sig” strömförändringar i en krets, att vi var öppna för annorlunda och innovativa konstruktionslösningar. Så, på Supra Ply har vi medvetet ökat den i högtalarkablage betydligt beskedligare kapacitansen genom platta ledare och vilket i sin tur resulterar i låg induktans. En annan stor fördel med sänkt induktans är att störfält minimeras, dvs det växlande magnetfält som omger en kabel som leder en växelström och som kan orsaka störningar i omgivande signalkablar. Detta beskrivs som att en kabels ledare befinner sig i eller nära "magnetnollan". Lägger man till en skärm blir resultatet en mycket störningsimmun kabel.

Technical Info

Mekaniska data

Ledararea (signal) 3,4 mm2
Antal ledare 2 + skärmfläta + jordledare st
Antal kardeler per signalledare    192 st
Kardeldiameter (signal) 0,15 mm
Kardelmaterial Tennpläterad syrefri koppar  
Isolation Värme och åldringsbeständig PVC (polyvinylklorid)  
Skärm Fläta av 120 st kardeler med diameter 0,15 mm  
Skärmeffektivitet 95 %
Yttermått 7,3 x 7,3 mm
Vikt 156 g/m


Elektriska egenskaper

Resistans 5,1 Ohm/km
Induktans    0,20    uH/m

29 andra produkter i samma kategori: