Regler och villkor för användning

1. Köp
Beställningar kan göras på www.telemekano.se, via butiken i Göteborg eller genom att ringa oss på 031-400 850

Beställningar gjorda av personer under 18 år kräver målsmans godkännande.
 
2. Priser
Alla priser som visas på Telemekano.se är inklusive moms. Inga andra avgifter tillkommer.

Telemekano bjuder alltid på frakt med DB Schenker. Mindre paket (<20kg) hämtas ut hos närmsta ombud, större paket fraktas direkt till dörren.

Vi reserverar oss för eventuella felstavningar, prisändringar eller felaktiga lagersaldon.
 
3. Betalning
Telemekano erbjuder flera olika alternativ för betalning av beställda produkter:
 
Klarna Faktura:
Tillsammans med Klarna kan du få en faktura för endast 30:- extra. Inbetalningstiden är då 14 dagar.
     
Klarna Delbetalning:
Vi erbjuder tjänsten Delbetalning tillsammans med Klarna. Läs mer om aktuella villkor här.
     
Kontokort:
Vi erbjuder i samarbete med Klarna betalning med svenska kontokort från VISA och Mastercard. Pengarna reserveras direkt och debiteras 1-2 dagar efter beställningen.
Vi sparar inga uppgifter om kundens kontokort av säkerhetsskäl och alla kommunikation är krypterad med SSL (HTTPS).
     
Klarna uppfyller kraven för PCI DSS.
Telemekano samarbetar enbart med företag som uppfyller alla säkerhetskrav och certifieringar som respektive betalningstyp kräver, tex PCI DSS för kortbetalningar (Klarna).
 
4. Leveranstid
Då vissa produkter skickas ifrån våra leverantörers lager och vissa går ifrån vårt egna lager kan leveranstiden variera något. Leveranser ifrån vårt egna lager tar vanligtvis 1-2 arbetsdagar, medan externa leveranser tar 3-5 arbetsdagar. Vid avvikelser hör vi av oss för personlig hantering.
 
5. Garantier
Telemekano lämnar alltid minst tre (3) års garanti. Garantin gäller ursprungsfel som uppstår vid normalt användande och skötsel enligt tillverkarens manual. I händelse av fel på varan som innefattas av garantin har Telemekano enligt lag rätt att reparera varan för samma fel upp till tre gånger och därefter erbjuda kund ny vara med motsvarande prestanda, prisavdrag eller hävande av köp. Om köparen har haft nytta av varan har säljaren rätt att göra ett avdrag för detta. Mer information kring lagreglering kring garantier finns på Konsumentverket.se.
Undantaget är förbrukningsvaror, hörlurar, IT-produkter (surfplattor, hårddiskar m.fl) där tillverkarens garantiåtaganden gäller.

6. Service
Telemekano agerar som mellanhand i serviceärenden och skickar iväg produkter till respektive verkstad. Vill du veta mer om vilka verkstäder och reparatörer vi jobbar med? Ring oss på 031-400 850

7. Reklamation
Vid reklamation ber vi dig som kund att kontakta Telemekano via vårt kontaktformulär, för att beskriva felet och få hjälp med vidare åtgärder.

Vid en reklamation ska produkten helst packas i originalförpackningen.
Telemekano tar inget ansvar för produkter som emballerats undermåligt av kunden.

Telemekano löser inte ut returnerade produkter som medför några kostnader (om produkten t.ex. skickats mot postförskott). Vid fel på produkt står Telemekano för frakt till lämplig verkstad eller Telemekano själva.

Telemekano följer Allmänna reklamationsnämndens beslut.
 
8. Ångerrätt
Följande är kopierat ifrån Distans- och hemförsäljningslagen:
"12 § Konsumenten får utöva sin ångerrätt endast om den vara som han eller hon har tagit emot hålls i väsentligen oförändrat skick."

"5 § Avser distansavtalet en vara som skall tillverkas eller väsentligt ändras efter konsumentens särskilda önskemål eller som annars skall få en tydlig personlig prägel, får konsumenten och näringsidkaren skriftligen avtala att det inte skall finnas någon ångerrätt."

Vi köp av produkt enligt 5 § ovan kommer Telemekano att kontakta kunden för ett skriftligt avtal.

För produkter som inte returneras i sitt ursprungliga skick kommer Telemekano att debitera kunden de kostnader Telemekano lider för att återställa produkten.

Vid vissa försändelser finns en förbetald kundretur på samma fraktsedel. Detta är om du har hämtat ut paketet hos ombud.

Du har alltid 14 dagars öppet köp på dina produkter du handlar hos oss. Vid en eventuell retur står du som köpare för frakten. Du är ansvarig endast för varornas minskade värde till följd av annan hantering än vad som är nödvändigt för att fastställa varornas art, egenskaper och funktion. Innan du returnerar en vara måste du ta kontakt med oss via telefon eller mejl för så smidig hantering som möjligt.

Läs mer om Distans- och hemförsäljningslagen.

9. Produktinformation
Produktinformationen på Telemekano.se utgår ifrån respektive tillverkares offentliga produktbeskrivning.

De omdömen som finns i produktbeskrivningarna är Telemekanos egna. Detta innebär att omdömena är subjektiva och kan därför inte användas som grund för reklamation.

Alla produkter och tjänster som säljs Telemekano.se är avsedda att användas i Sverige. Eventuella undantag anges i produktbeskrivningen.
 
10. Personuppgifter
Telemekano sparar enbart personuppgifter som behövs för att kunna levererar och ge support på de produkter som ingår i en beställning. Kontokortsnummer sparas inte av Telemekano.

Alla uppgifter sparas i en lösenordsskyddad databas och krypteras med SSL (HTTPS).